Mobil Uzman

Periscope Hesabı Kaç Günde Silinir

Periscope son yıllarda kalabalık bir kullanıcı kitlesine ulaşan canlı yayın uygulamasıdır. Twitter ortaklı geliştirilen bu canlı yayın uygulamasında kullanıcıların yayınladığı videoları; anahtar kelime ile aratarak izlemeniz ve kullanıcı takip etmeniz mümkün kılınıyor.

Son yıllarda hemen hemen herkesin yaşama biçimi olan sosyal medya mecraları, kullanıcıların yayıncılık ve deneyimlerini paylaşma konusunda yeni alışkanlıklar edinmelerini sağlıyor. Kullanıcılar ihtiyaçları ve tarzları konusunda farklı sosyal medya uygulamalarına giriş yaparak kullanabiliyor ve ihtiyaç duymadıkları ve artık kullanmak istemedikleri hesaplardan da çıkış yapabiliyor.

Canlı yayın özelliği ile diğer sosyal medya mecralarından sıyrılan Periscope 2017 yılından beri Scope adı ile devam ediyor. Periscope olarak yerleşmiş olan bu uygulamadan çıkmak ve silmek ise birkaç adım gerektiriyor.

Periscope Hesabı Kaç Günde Silinir

Periscope Hesap Silme

Android ya da IOS işletim sistemi ile çalışan cihazınızda Periscope uygulamasını açarak işleme başlayın. Açılan uygulamada sağ üstte yer alan ‘Profil’ sekmesine dokunun ve açılan ekrandan ‘Ayarlar’ kısmına gelerek işleme devam edebilirsiniz.

Periscope Hesabı Devre Dışı Bırakma

Sonraki adımda ‘Hesabı Devre Dışı Bırak’ butonu ile karşılaşacaksınız.  Bu kısmı da onayladıktan sonra hesabınız devre dışı kalacaktır.

Periscope Takipçi Silme

Bütün sosyal medya mecralarında olduğu gibi Pericsope’ta da takipleşme fonksiyonu bulunuyor. Kimi zaman bazı kullanıcılar rahatsız oldukları ya da istemedikleri takipçilerini silebiliyor ya da engelleyebiliyor. Periscope’ta takipçi silme ya da engelleme işlemi ise şu şekilde gerçekleştiriliyor;

Engellemek istediğiniz kullanıcıya dokunup profilinde sol üstte yer alan çark simgesine dokunun ve ‘Block User’ komutunu yerine getirin. Böylece takipçiniz sizin onu engellediğini ya da sildiğini anlamayacaktır. Aynı zamanda yayınladığınız videoları da göremeyecektir.

Periscope Canlı Yayın Silme

Periscope kullanıcı da her sosyal mecrada olduğu gibi yayınladıkları paylaşımları bir süre sonra silmek isteyebiliyor. Peki bu işlem nasıl gerçekleşiyor. İşte cevabı;

Periscope uygulamasını açtıktan sonra ekranın üst kısmındaki üç nokta şeklinde simgeye dokunun daha sonra daha önce yayınlamış olduğunuz ve silmek istediğiniz videoya dokunun. Açılan sayfada ‘Yayını sil’ komutunu onaylayın. Böylece artık profilinizde yer almasını istemediğiniz videoyu silmiş olacaksınız.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ